Premiile Sidewise pentru Istorie Alternativă

Premiile Sidewise pentru Istorie Alternativă au fost înființate în 1996 de către Steven H Silver, Evelyn C. Leeper și Robert B. Schmunk și au fost oferite pentru lucrări publicate în 1995. Numele premiilor este dat după povestirea „Sidewise in Time” de Murray Leinster publicată în anul 1934.

Juriul variază între trei și opt membri, având în componență scriitori profesioniști din US, UK, Africa de Sud sau Australia.

Premiile se acordă pentru două categorii principale și una suplimentară, opțională în cadrul „World Science Fiction Convention”.

Categorii

The Short-Form Award – se acordă pentru lucrări de până în 60.000 de cuvinte. Aici se includ: nuvelele, povestirile, schițele, poeziile și chiar albumele de BD.

The Long-Form Award – se acordă pentru lucrări de peste 60.000 de cuvinte. Aici se includ: romanele sau alte lucrări de mare intindere, culegerile de povestiri sau volumele dintr-o serie de romane.

Special Achievement Award – este un premiu la latitudinea juraților și este oferit pentru a onora o lucrare deosebită.

Cerințe

Sunt premiate lucrări publicate în limba engleză pe teritorioul Statelor Unite în anul anterior. Chiar dacă lucrarea apare în engleză în Regatul Unit, ea va fi luată în considerare și nominalizată în anul în care este editată în US.

Sunt acceptate și ediții electronice.

Bibliografie online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *