Premiul Manly Wade Wellman

Premiul Manly Wade Wellman este acordat în fiecare an de către North Carolina Speculative Fiction Foundation. Premiul a fost înființat în 2014 și este acordat unui autor din Carolina de Nord, Statele Unite pentru un roman din genurile Sci-Fi sau Fantasy, publicat în anul anterior.

Câștigătorul este selectat de către un juriu format din membri participanți la diverse convenții de Sci-Fi & Fantasy  (illogiConConCarolinasConTemporal și ConGregate).

Regulament

  1. premiul este acordat unui roman (definit ca o lucrare de peste 40.000 de cuvinte) sau nuvelă (de peste 25.000) care trebuie să fi fost publicată în anul pentru care se acordă premiul (anul anterior) de către un autor cu domiciliul în Carolina de Nord. Tematica lucrării trebuie să se încadreze în Sci-fi sau Fantasy. Lucrările pot fi tipărite, digitale sau audio.
  2. nominalizările pot fi făcute de orice membru înregistrat la una din convențiile de Sci-fi desfășurate în Carolina de Nord în anul anterior sau în anul curent, indiferent dacă este sau nu rezident în Carolina de Nord. Membrii pot nominaliza unul sau mai mulți autori recomandați sau niciunul sau alții.
  3. buletinele de vot vor fi centralizate iar din lista de nominalizați vor fi selectați primii cinci folosind Metoda Condorcet. În caz de egalitate vor fi incluse în finală toate lucrările egale cu primele cinci.
  4. membrii cu drept de vot vor nota lucrările finaliste. Câștigătorul sau câștigătorii în caz de egalitate vor fi desemnați prin metoda Schulze.

Bibliografie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *